Uanset hvad du tror at du er, er du altid mere end det.

 Billedet er udsigten fra vores gård i sommers. Da jeg gerne vil forsøge og give et indblik i hvem jeg er og hvilke tanker jeg gør mig, har jeg skrevet dette indlæg, hvor jeg fortæller en oplevelse jeg havde før jeg fik børn. En oplevelse som har været med til at forme mig og, tror jeg, har ledt mig ned af nogle af de rigtige veje.

Denne oplevelse hændte længe før jeg nogensinde stiftede bekendtskab med NLP. Jeg har selv stor glæde ved at mindes den og håber at du kan bruge den til noget. Jeg har en master i  NLP (Neuro Lingvistisk Programmering) coaching. Kort og godt, og på helt almindelig dansk, så betyder det at vi tillægger ord forskellige betydninger. Op igennem vores opvækst og erfaringer, vil ord som mor, far, børn, løgn og kærlighed (klassikere) have forskellig betydning for os hver især.

 Har du et dejligt og rummeligt forhold til din mor, vil ordet i sig selv betyde tryghed. Èn som har oplevet store svigt, vil formentlig grundet sine egne erfaringer tillægge det, at blive mor som  noget utrygt. Man kan inde i det terapeutiske rum, arbejde med de forudsætninger og overbevisninger som ligger til grund for problematikken. Under mine uddannelser, arbejdede vi meget med forudsætninger og der er nogle stykker jeg især tog til mig, dette er én af dem.

 Uanset hvad du tror at du er, er du altid mere end det. 

For en del år tilbage, jeg har været en 19 år gammel, arbejdede jeg i en 7-eleven på indre Vesterbro ved Viktoriagade. Jeg var lige ved at flytte hjemmefra, jeg havde ingen fuldendt uddannelse, jeg trivedes dog på arbejdspladsen og var ved hårdt arbejde blevet assistent manager. Det lyder betydeligt finere end det er, men dog en god arbejdserfaring. Jeg begyndte at arbejde fast om natten. Jeg synes det var rigtig spændende med alle de forskellige mennesker som kom og gik, det var alt fra kendisser og forretningsmænd/kvinder til narkomanerne og deres pushere.

Alle fik et smil og et ønske om en god dag. Det var naturligt for mig at få en relation til de som kom hver dag, uanset deres ærinde. De af jer som kender nabolaget, vil også vide at der findes spilleklubber i disse gader, hvorfra mørklødede mænd kommer og køber masser af cigaretter, altid høflige mænd.

En af disse mænd kom en dag til at gøre en stor forskel i mit liv.

En spinkel mand på omkring de 35 år, egentlig ganske nydelig og behagelig, talte gebrokkent dansk når jeg hilste og spurgte til hvordan det gik. Han kom gerne ind en gang eller to på en nat. For en periode var han pludselig væk, det var ikke noget jeg tænkte videre over, det var ikke en sjælden begivenhed på Viktoriagade, altså at folk ”forsvandt” fra området. Juledag stod han der pludselig igen og forklarede samtidig med at han købte cigaretter, at han havde været hjemme i Afghanistan og besøge sin familie. ”Jeg har købt en gave til dig” sagde han og kiggede på mig. Jeg kunne mærke at jeg blev forlegen og rødmede i kinderne, imens jeg forsøgte at gøre klart at det var fuldstændigt unødvendigt og det var alt for meget. Han havde den ikke med da, men han ville komme med den senere.

Imens farede specielt en tanke igennem mit hoved, hvad ville han have til gengæld og kunne jeg tage imod denne gave? Så kom han igen, han købte cigaretter og tog derefter en lille æske op af lommen, det var en smykkeæske med en smuk guldkæde med et delfin vedhæng. Jeg insisterede på at jeg ikke kunne tage imod den. Men han afslog, den var til mig fordi jeg altid var så flink ved ham. Han havde aldrig oplevet, at jeg havde nogle forbehold over for ham. Da jeg hørte hans grund og så alvoren i hans blik, kunne jeg ikke nægte at tage imod den og jeg har stort set båret den lige siden til minde om de ubevidste handlinger vi begår, på både godt og ondt.

Jeg havde ikke nogen ide om hvordan jeg påvirkede andre ”bare” ved at stå i 7-eleven. Men faktum er jo at vi påvirker andre i rigtig høj grad, både bevidst og ubevidst hele tiden. Jeg er sikker på at du har mødt nogle venner eller en partner, hvor du ikke lige havde forudset ved første møde at det ville ende sådan.  Du har sikkert også selv oplevet en ros fra uventet side, et pludseligt kram eller at nogen du kender, altid søger til dig for at finde trøst eller en anden form for anerkendelse.

Når alt kommer til alt vil du, uanset hvad du tror at du er, altid være mere end det. 

Tags

Ingen Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

0
    0
    Din kurv